livetpakvarnen.blogg.se

Vår resa i ord mot ett efterlängtat barn<3

Då var även jag här...

Kategori: Allmänt

Jahaa, då var även jag i bloggträsket! Men det känns bra för jag har under lång tid haft ett stort behov av att skriva av mig!  För en lång tid framöver kommer nog denna bloggen främst att handla om vår resa mot ett efterlängtat barn<3 
 
Sen i november 2012 har vi genomgått en fertilitetsutredning som nu har visat att chansen är ytterst minimal för att vi ska kunna få barn på naturlig väg och att IVF då är vårt alternativ. Det har visat sig att min sambo M har väldigt få spermier som kommer ut, läkarna kunde enbart finna en spermie i hans inlämnade prover, vilket kom som en chock! En av anledningar till att det är så kan vara för att han föddes med en ej nedvandrad testikel och i ett försök att få den på plats gjordes en operation vid 10 årsåldern men operationen misslyckades så testikeln är tillbaka i buken. 
 
Den 6 februari 2013 var vi på vårt första besök på RMC i Malmö där vi undersöktes och fick reda på våra provsvar sen tidigare lämnande prover. Eftersom sambons spermieantal var så få så bestämdes det att han skulle genomgå en testikelbiopsi för att se om det finns fler spermier i testikeln inte behagar att komma ut. Vi fick även denna dag komplettera med fler blodprover som skulle visa om det finns någon kromosomavvikelse, testosteronvärde, hormonvärde.. 
Ringde till RMC två veckor senare för att få reda på provsvaren men läkarna som vi hade träffat hade inte ens skrivit in att vi varit där!!! Fick själva boka in en telefontid med M:s läkare, vilket vi redan trodde var gjort av läkaren själv, men icke! Den 6 februari fick vi även reda på läkarna skulle sätta oss i kö för biopsin men detta var inte heller gjort... Vad trötta och besvikna vi blev denna dagen! Den 5 mars är det nu bokat en tid med läkaren för att få reda på provsvaren. 
 
Eftersom vi tidigare fått reda på att det är långa väntetider inom landstinget plus att vi tyckte det var dåligt att vårt besök inte ens hade blivit "bokfört" så började jag att titta runt på olika alternativ, privata kliniker runt om i landet. 
Plötsligt fick man dubbelt så mycket att tänka på, antingen så har man is i magen och ett tålamod av sten och får allt betalt av landstinget eller så har man inte det utan vill påbörja en behandling så snart som möjligt men får betala mycket pengar... Pengar som man egentligen hade tänkt lägga på annat! Efter en veckas funderande och läsande och pratande tog vi kontakt med ivf-kliniken i Falun eftersom de är ledande i Sverige på att långtidsodla embryon och därmed kan ge oss en större chans att lyckas bli gravida plus att de har en graviditetsgaranti som ger en pengar tillbaka om man inte blir gravid! Det tyckte vi lät bra tills vi insåg att pendlandet kom till att bli väldans jobbigt och meckigt eftersom det är en bit till Falun från Skåne. Även om vi kunde göra allt förarbete på en klinik i Kalmar så är det ändå ett antal gånger som vi måste ta oss från och till Kalmar! Om det vara hade funnits en samarbetande klinik här i Skåne, då hade valet varit mycket enklare! 
Vi har ringt vidare och kontaktat Ivfkliniken Cura Öresund och fått tid för konsultation redan onsdagen 6 mars:) Det vi hoppas på nu är att det finns en tid för testikelbiopsi snabbt och att det finns fler simmare där inne... Det 
är det som är avgörande för hur snabbt vi sedan kan påbörja en IVFbehandling. Hittar dem inga simmare får vi slag i magen igen... Men än så länge tänker vi positivt, dem hittade trotsallt en spermie så varför skulle dem inte hitta någon på insidan då?? 
 
Att man skulle behöva genomgå en IVF-behandling trodde man aldrig att man skulle behöva, får det är väl som man alltid säger: det drabbar aldrig mig/oss..jaså den 6 februari 2013 gick jag och M in i en helt annan värld, för så kändes det...

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.